30 Temmuz 2013 Salı

Barbie oyunları

Barbie oyunları
barbie oyunu

Eskiden Barbi oyunları deyince bir kişinin aklına sindy bebek, Barbie bebek ile evcilik oynamak gelebilirdi. Ama gelişen teknoloji ile bu tamamen değişti şimdilerde Barbie bebek deyince internetten oynanan bebek giydirme ve evcilik oyunları geliyor. Bu fark sadece 20 sene gibi kısa bir sürede açıldı. Bu bir bakıma iyi gibi görünse de aslında çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimi için pek uygun olmayan bir durumdur. Ama ben size gene de Barbie oyunları hakkında bilgi vereceğim. Barbie kimdir nasıl ortaya çıkmıştır öncelikle bunu inceleyerek makalemize devam edelim.

Barbie kimdir?

   Barbie bebek aslında, yaratıcısı, ABD'li işkadını Ruth Handler'ın kızı Barbara Handler'dan esinlenilmiştir. Ve aslında Barbie'nin tam adı da Barbara Millicent Roberts'tır 1950'lerin başında Barbara'nın annesi Ruth, kızının ve arkadaşlarının yetişkin kadın bebekleriyle oynamayı normal bebeklerden daha fazla sevdiklerini farketti. O zamana kadar yetişkin bebekler sadece kartondan yapılıyordu. Ruth Handler, gerçeğe çok yakın üç boyutlu bir bebek yapmaya karar verdi.
Konuyu oyuncak şirketi Mattel'e ileten Ruth'un teklifi, tümü erkeklerden oluşan yönetici kurul tarafından ciddiye alınmadı. Bunun üzerine Ruth, Almanya'ya gitti ve orada satılan "Lilli" adlı bebeklerden aldı. Ona bir yetişkine benzeyen bir bebek yaptı, hatta giysilerini tasarlaması için profesyonel bir terzi bile tuttu. Bebeği ellerinde gören Mattel yöneticileri daha fazla direnemediler ve Ruth'un kızından ismini alan ilk Barbie bebekleri 1959'da piyasaya çıktı. Ama iletişim ve reklam sektörünün gelişmesiyle 90 yıllardan sonra fenomen oldu. Bilgisayar oyun sektörüne ise internetin 2000’li yılların başı 90’lı yılların sonunda yaygınlaşmasıyla girmiştir. Ama firma için kötü tarafı yapılan bir çok Barbie oyunu telif parası vermeden bu oyunları yapmaktadır ve firmaya milyonlarca lira zarar vermektedir. Şimdi de sizlere bazı bilgisayar oyunları olan 
Barbie oyunlarından bahsetmek istiyorum

Bazı Barbie oyunları

        Barbie elbiseleri

         Barbie giydir

       Barbie oyunu

      Deniz kızı Barbie

     Barbie bebek bakımı


 Bu saydığım oyunlar ve daha pek çok oyunu oynamak için ziyaret edebileceğiniz, En güzel oyunlar oynayacağınız, kral oyunlar’ın bulunduğu bir site önereceğim. Evet bu sitenin adı http://www.oyunboz.com isimli site bu sitede çocuklarınıza gönül rahatlığı ile oyun oynatabilirsiniz.

Barbie oyunları, Barbie, oyun , oyunlar ,Kral oyun, Oyunlar 1, Oyun skor , Oyunboz , En güzel oyunlar



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder