19 Temmuz 2013 Cuma

Pasta oyunları - Kakaolu Yaşpasta Tarifi

  
 Bugün sizlere pasta oyunları hakkında bilgi vereceğim ayrıca bir iki tanede pasta tarifi vermeyi düşünüyorum. Bu tarifler gerçekten tam ağzınıza layık. Pasta nedir öncelikle onu inceleyelim pasta yaş ve kuru pasta olmak üzere ikiye ayrılır. Pasta undan yapılan şekerli insanların birçoğunun yemekten hoşlandığı özellikle çay ve meşrubat ile çok iyi giden aperatifler olarak nitelendirebilir. Pastanın yaş ve kuru olarak iki kısıma ayrıldığını söylemiştim bunlarda kendi aralarında kakaolu, çilekli… şeklinde ağız tadınıza hangisi uygunsa o şekilde yapılan binlerce pasta çeşiti vardır. Şimdilerde ise pastanın tadı kadar pastanın şekli yani albenisi de önemlidir. Özellikle doğum günleri, evlilik gibi önemli aktivitelerde pastanın tadından daha çok şekline önem veririz. Bir tanede size kakaolu pasta tarifi vereyim.

Kakaolu yaş pasta tarifi

Resimle pastanın hiç bir alakası yoktur. ona göre

Malzemeler:
3-4 Tane yumurta (Yumurtanın büyüklüğünede bağlı)
1 Su bardağı şeker
1 Fincan süt
1 Fincan sıvı yağ
2 Çorba kaşığı kakao
1 Paket vanilin
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (1,5-2 Su bardağı kadar)
Kreması İçin:
3 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı un
1,5 Çorba kaşığı pirinç unu
3-4 Çorba kaşığı şeker
1,5 Çorba kaşığı nisaşta
1 Paket vanilin
1 Paket krem şanti + 1 Su bardağı süt
Üzeri için:
Yeteri kadar şeker hamuru
Hazırlanışı:
Öncelikle pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice köpürenek kadar çırpın. daha sonra diğer malzemeleri de katıp koyu tahin kıvamında bir kek hamuru elde edin. yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine kek harcını yayın. 170 derecelik fırında pişirin. Krema için sütün içine şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu (Yoksa yerine nişastada konulabilir) koyup mikserle çırptıktan sonra orta ateşte karıştıre karıştıra kremayı pişirin. kremanız göz göz olduktan sonra vanilini katıp ocaktan alın. Kremayı ara arar karıştırerek soğumaya bırakın. Krem şantiti ölçüsü kadar süt ile çırpın ve ılıyan kremanın içine katıp mikser yardımı ile 10 dakikadan fazla çırpın. Pişen pasta kekini ılıttıktan sonra yağlı kağıttan ayırın ve tatlı tabağı yada uygun boyuttaki bir kalıpla 3 tane yuvarlak kek çıkarın. Her kata kremadan bolca sürüp üst üste koyun. Daha sonra her tarafını krema ile sıvayıp buzdolabında soğumaya bırakın. Şeker hamurunu pudara şekeri yardımı ile yufka kalınlığında açın. Krema ile sıvadığınız pastanın üzerine dikkatlice yerleştirip fazla kısımlarını kesin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin Ben süslemek için kendi yaptığım gülleri kullandım. Pişen pasta kekini ılıttıktan sonra yağlı kağıttan ayırın ve tatlı tabağı yada uygun boyuttaki bir kalıpla 3 tane yuvarlak kek çıkarın…Daha sonra her tarafını krema ile sıvayıp buzdolabında soğumaya bırakın. Şeker hamurunu pudara şekeri yardımı ile yufka kalınlığında açın. Krema ile sıvadığınız pastanın üzerine dikkatlice yerleştirip fazla kısımlarını kesin. Afiyet olsun.

Bu pastayı yaptıktan sonra canınız sıkılır veya yeni pasta tarifleri öğrenmek isterseniz pasta oyunları oynayabilirsiniz.

Bazı pasta oyunları

Yaş pasta yarışması
Çikolotalı kek
Canavar pastası…

  Ben size yukarıda sadece birkaç pasta oyunu saydım bu oyunları ve daha binlerce oyunu oynak istiyorsanız ve pasta yapmayı, süslemeyi ve yemeyi seviyorsanız bizi ziyaret etmeyi unutmayın. Pasta oyunu oynamak sizin ufkunuz açar ve daha değişik lezzetler ortaya koymanızı sağlar


Pasta oyunları , oyunboz, oyun oyna, oyunlar ,oyun , friv, kral oyun, oyunlar1, oyunskor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder