4 Ağustos 2013 Pazar

Yemek oyunları- Tarhana Nasıl Yapılır

Yemek Oyunları

Bugün kü konumuz başlıktan da anlaşılacağı üzere yemek oyunları, Yemek oyunları yemek yapmaktan hoşlanan herkesin oynamaktan zevk aldığı oyun türleridir. Ben size yemek oyunlarını anlatmadan önce yapımı zor yöresel lezzetlerin yapımını anlatacağım. İsterseniz İlk olarak tarhana nasıl yapılır sizlere onu anlatalım. Hem de Beypazarı tarhanası nasıl yapılır onu anlatayım

Beypazarı Tarhanası Nasıl yapılır

2 Adet tana otu(dere otu)
3 kilo domates
2 kilo kırmızı biber
2 kilo süzme yoğurt
2 kilo mayalanmış yoğurt hazır almayın bi zahmet mayalayın
İsteğe göre biraz haşlanmış nohut
Alabildiğince un
Fazlaca tuz ( tuz az olursa dökerken sünme yapar)
Malzemeler ve baharatlar ağız zevkine göre artırılabilir.(Kilolar tahmini kilolardır.)

Yapımı

İlk olarak un hariç malzemelere rondo dan geçirilir ve bir bidonun yarısına gelecek şeklide doldurulur. Fazla doldurmayın çünkü kendi içinde fermantasyona uğradığı için taşacaktır. 

Bidonun altına bir leğen koymayı da unutmayın. Bunu 2-3 gün bu şekilde bekletin. Daha sonra Genişçe bir leğene bunu dökün ve içine yavaş yavaş un ekleyerek kas katı hale gelene kadar yoğurun. Daha sonra üzerini bez ile kapatarak günde 2 kere karıştırarak 2-3 gün daha bekleyin. Bunda sonrası Bir bezi boş bir odaya veya balkona serin dikkat edin güneş almayan ama esen bir yer olsun, odaya sererseniz tüm camları açın.(akşamdan sabaha kadar daha uygun olur) 




Daha sonra mayalanmış olan tarhanayı kaşık yarımıyla öbek öbek bezin üzerine yerleştirin. Bu öbek halindeki hamurları sabaha kadar 3-4 kere kalkın ve ters düz edin ve her seferinde öbek miktarını ufaltın. Akşam dökülen hamur ağustos gölgesinde ortalama 10-11 saatlerine kadar kurur. Daha sonra bunu rondada parçalayın ve elek ile eleyerek güneş almayan bir yere başka bir bez üzerine eleyerek serin, Bu bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Elediğiniz bez üzerindeki olmuş tarhanaları da 2-3 gün kurutun ama ara sıra karıştırmayı unutmayın. Tarhananız hazırdır. Afiyet olsun.
Evet görüldüğü gibi tarhana yapmak zor ve zahmetli bir iş o yüzden organik tarhana piyasada özellikle Beypazarı tarhanası pahalı ama yapılan emeğe az bile verilen bir fiyat.
 Size güzel bir tarif verdikten sonra şimdide yemek oyunları hakkında biraz bilgi vereyim. Baştada dediğim gibi yemek oyunlarını daha çok yemek yapmayı seven kişiler oynar bu oyunlar aynı zamanda bize bir çok yemek tarifini öğrenmemizide sağlar. Değişik dünya mutfaklarından yemekler öğrenmemizi sağlar.

Bazı yemek oyunları

Saranın mutfağı
Yaprak sarma
Tarhana yapım oyunu
Yaprak döner oyunu…

 Bu oyunlar ve daha bir oyunu oynayabilirsiniz. Bu oyun ve daha bir oyunu oynayabileceğiniz en güzel site http://www.oyunboz.com isimli sitedir.

Tarhana nasıl yapılır, tarhana, yemek oyunları, yemek oyunu, yemek oyunu oyna, kral oyun, oyunlar 1, oyunboz, en güzel oyunlar





2 Ağustos 2013 Cuma

Çizgi Film Oyunları

   Bugün sizlere çizgi film oyunları hakkında bilgier vermeye çalışacağım ama ilk olarak çizgi film nedir onun hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım

Çizgi film nedir?


Dünyadaki ilk çizgi film 1906 yılında, ABD ve İngiltere'de gerçekleştirildi. Amerika'da ilk örneği, James Stuart Blackton tarafından Vitagraph Co. adına yapılan "Humerous Phases of Funny Faces"tir. Tüm ilk Amerikan çizgi filmlerinde olduğu gibi, Blackton da filmin başında, bir resim çizen ressamı gösteriyordu.
Sonra ressamın çizdiği resim birden canlanıyor ve hareket etmeye başlıyordu. 8 bin çizimden oluşan bu ilk Amerikan çizgi filminde, gözlerini hareket ettirirken sigarasının dumanını genç bir kıza doğru üfleyen bir adam ve bir çemberden atlayan köpek gibi, basit hareketler vardı.
İngiltere'de yapılan ilk çizgi film de, aynı yılın Nisan ayında Walter Booth tarafından Charles Urban Trading Co . adına gerçekleştirildi. "Sanatçının Eli" adlı filmde, önce Booth'un eli, bir kadın ve bir erkek çizerken görülüyor, sonra bu çift dans etmeye başlıyordu.
Alıntı

 Çizgi film nasıl yapılır.

 Sizlere basit çizgi film yapma taktiği anlatayım elinize yaklaşık olarak 50 adet kağıt alın bu kağıtları üst üste koyun, defterinizin kenarı da olabilir, daha sonra bunlara aynı hizaya gelecek şekilde cin ali çizin ama her çizdiğiniz diğerinde hafif farklı olsun daha sonra kitabı sayfalarını hızlı bir şekilde çevirdiğinizde o cin alinin hareket ettiğini göreceksiniz. Ama günümüzde artık bilgisayar sektörünün ilerlemesi ile daha değişik şekillerde çizgi filmler bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Çizgi film sanatçısı, sanatçısı diyorum çünkü bu işi yapanlar bana göre sanatçıdır, çizgi film karakteri yaparken artık bilgisayar veya tablete uygun kalemler ile bu işi yapmaktadır. Bu kalemler özel kalemlerdir ve yaptığımız çizimi anında bilgisayar ortamına aktarır. Bu sayede de yaratılan karaktere her türlü hareket daha hızlı ve kolay olarak verilir. Bu kadar bilgi yeter herhalde birazda çizgi fşlm oyunları hakkında bilgi vermeye çalışalım.

Çizgi film nasıl yapılır Video


Çizgi film oyunları

Çizgi film sektörünün gelişmesi ve hızlanmasıyla beraber her sen neredeyse onlarca yeni çizgi film karakteri canlanmaktadır. Bu canlanmayla beraber birçok oyunda bunu takip etmektedir. Örnek vermek gerekirse PEPEE yapan şirket aynı zamanda onun tüm telif haklarını almıştır. Ama tabi burası Türkiye o yüzde orijinal birçok ürünün yanında anında korsan ürünlerde piyasaya çıkmıştır. Oyun sektöründe de bu olay vardır belki PEPEE nin orijinal oyunun 10’u geçmez ama baktığımızda onlarca oyun şuan piyasada dolaşmaktadır. Çizgi film oyunlarını daha çok o çizgi filmi seven çocuklar tarafından Google arandığı ve oynandığı ortaya çıkmıştır. Şimdi sizlere birazda çizgi film oyunlarını tanıtmak istiyorum

Bazı çizgi Film Oyunları



  Ve daha sayamadığı pek çok çizgi film oyunu bulunmaktadır. Nerdeyse her çizgi filmin 5-10 tane oyunu piyasada dolaşmaktadır. Tabi bunlar arasınnda size güvenli oyunlar lazım bu oyunların olduğu ve çocuklarınıza güvenle oynatabileceğiniz site http://www.oyunboz.com isimli sitedir. Bu sitede bir çok kategorideki oyunu bulabilesiniz.
En güzel oyunlar bu sitede bulunabilir. İyi oyunlar

Çizgi film oyunları, oyunlar, oyun, oyun oyna, oyunlar oyna, kral oyun, oyunlar 1, çizgi film oyunu, oyunboz