2 Ağustos 2013 Cuma

Çizgi Film Oyunları

   Bugün sizlere çizgi film oyunları hakkında bilgier vermeye çalışacağım ama ilk olarak çizgi film nedir onun hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım

Çizgi film nedir?


Dünyadaki ilk çizgi film 1906 yılında, ABD ve İngiltere'de gerçekleştirildi. Amerika'da ilk örneği, James Stuart Blackton tarafından Vitagraph Co. adına yapılan "Humerous Phases of Funny Faces"tir. Tüm ilk Amerikan çizgi filmlerinde olduğu gibi, Blackton da filmin başında, bir resim çizen ressamı gösteriyordu.
Sonra ressamın çizdiği resim birden canlanıyor ve hareket etmeye başlıyordu. 8 bin çizimden oluşan bu ilk Amerikan çizgi filminde, gözlerini hareket ettirirken sigarasının dumanını genç bir kıza doğru üfleyen bir adam ve bir çemberden atlayan köpek gibi, basit hareketler vardı.
İngiltere'de yapılan ilk çizgi film de, aynı yılın Nisan ayında Walter Booth tarafından Charles Urban Trading Co . adına gerçekleştirildi. "Sanatçının Eli" adlı filmde, önce Booth'un eli, bir kadın ve bir erkek çizerken görülüyor, sonra bu çift dans etmeye başlıyordu.
Alıntı

 Çizgi film nasıl yapılır.

 Sizlere basit çizgi film yapma taktiği anlatayım elinize yaklaşık olarak 50 adet kağıt alın bu kağıtları üst üste koyun, defterinizin kenarı da olabilir, daha sonra bunlara aynı hizaya gelecek şekilde cin ali çizin ama her çizdiğiniz diğerinde hafif farklı olsun daha sonra kitabı sayfalarını hızlı bir şekilde çevirdiğinizde o cin alinin hareket ettiğini göreceksiniz. Ama günümüzde artık bilgisayar sektörünün ilerlemesi ile daha değişik şekillerde çizgi filmler bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Çizgi film sanatçısı, sanatçısı diyorum çünkü bu işi yapanlar bana göre sanatçıdır, çizgi film karakteri yaparken artık bilgisayar veya tablete uygun kalemler ile bu işi yapmaktadır. Bu kalemler özel kalemlerdir ve yaptığımız çizimi anında bilgisayar ortamına aktarır. Bu sayede de yaratılan karaktere her türlü hareket daha hızlı ve kolay olarak verilir. Bu kadar bilgi yeter herhalde birazda çizgi fşlm oyunları hakkında bilgi vermeye çalışalım.

Çizgi film nasıl yapılır Video


Çizgi film oyunları

Çizgi film sektörünün gelişmesi ve hızlanmasıyla beraber her sen neredeyse onlarca yeni çizgi film karakteri canlanmaktadır. Bu canlanmayla beraber birçok oyunda bunu takip etmektedir. Örnek vermek gerekirse PEPEE yapan şirket aynı zamanda onun tüm telif haklarını almıştır. Ama tabi burası Türkiye o yüzde orijinal birçok ürünün yanında anında korsan ürünlerde piyasaya çıkmıştır. Oyun sektöründe de bu olay vardır belki PEPEE nin orijinal oyunun 10’u geçmez ama baktığımızda onlarca oyun şuan piyasada dolaşmaktadır. Çizgi film oyunlarını daha çok o çizgi filmi seven çocuklar tarafından Google arandığı ve oynandığı ortaya çıkmıştır. Şimdi sizlere birazda çizgi film oyunlarını tanıtmak istiyorum

Bazı çizgi Film Oyunları



  Ve daha sayamadığı pek çok çizgi film oyunu bulunmaktadır. Nerdeyse her çizgi filmin 5-10 tane oyunu piyasada dolaşmaktadır. Tabi bunlar arasınnda size güvenli oyunlar lazım bu oyunların olduğu ve çocuklarınıza güvenle oynatabileceğiniz site http://www.oyunboz.com isimli sitedir. Bu sitede bir çok kategorideki oyunu bulabilesiniz.
En güzel oyunlar bu sitede bulunabilir. İyi oyunlar

Çizgi film oyunları, oyunlar, oyun, oyun oyna, oyunlar oyna, kral oyun, oyunlar 1, çizgi film oyunu, oyunboz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder