31 Temmuz 2013 Çarşamba

Beceri oyunları



 Sizlere beceri oyunları yada diğer ifade ile beceri oyunu hakkında bilgi vermeye çalışacağım ama ilk olarak beceri nedir, yetenek nedir onlar hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım.

Beceri = İnsanın bir işi sonuçlandırma yetisine beceri denir.

Yetenek= Doğuştan gelen kalıtsal olan yeteneklerdir. Örnek vermek gerekirse herkes resim yapar ama herkes kaplumbağa terbiyecini yapamaz, Herkes beste yapar ama herkes Mozart değildir. Her insanın doğuştan gelen bir şeylere yeteneği vardır. Bu yüzden dolayıdır ki çok iyi Derslerinde başarısız bir çok insan hayatta başarılı olmuşlardır. Çünkü onların yetenekleri matematik, edebiyat değil satranç veya resimdir. Bu yüzden dolayıdır ki çocuklarımızı değerlendirirken onları kabiliyet yani  yeteneklerine göre değerlendirmeliyiz. Ama tabi çalışma ve insanın anlama kabiliyetini de göz ardı etmemeliyiz. Çünkü insan çalışarak belli yere gelebilir. Yetenekli insan gibi resim yapamasa da resim tekniklerine uyarak ona yakın resim yapabilir.


Beceri ve Yetenek arasındaki fark

Beceri geliştirilebilen bir davranıştır, doğuştan gelmez, yetenek ise doğuştan gelir, ama yeteneği olup ta körelen insanda çoktur. Çünkü bu insanlar yeteneklerini farkına hayatları boyunca varamamışlardır. Hiç düşündünüz mü neden hiç Afrika bölgelerinde ressam çıkmamış hep Avrupa dan ressam çıkmış, çünkü ben size yanıtını vereyim Afrika da yetenekli insanların birinci önceliği yetenekleri değil hayatta kalma savaşları olmuştur, bu yüzden dolaydır ki yetenekleri körelip gitmişti.Birazda asıl konumuz olan beceri oyunlarını inceleyelim.

Beceri oyunları


Bu oyunlar bir şeyi başarmak için geliştirilmiş insanlarda başarı sevinci yaratan oyun türleridir. Bu oyun türünün kapsamı çok geniştir. Her türlü oyunu bu beceri oyun kategorisi içine koyabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir araba yarış oyunu bu kategoriye girerken yemek oyunu da bu kategoride değerlendirilebilir.Bazı 
beceri oyunları

Beceri oyunları

Salyangoz bob
Çalışkan madenci
Temple run
Minion Rush
Kapış kapış…

 Yukarıda saydığım oyunlar ve daha bir çok oyun beceri kategorisine girmektedir bu oyunları oynamak için size önereceğim site http://www.oyunboz.com isimli en güzel oyunlar kategorisindeki flash oyun sitesidir.

Beceri oyunları, Beceri oyunu, Oyunboz, Oyun , en güzeloyunlar, oyun oyna, oyunlar, güzel oyunlar, kral oyun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder