29 Temmuz 2013 Pazartesi

Ateş ve Su oyunu

Ateş ve su


  Bugün siz değerli dostlarıma ateş ve su oyunu hakkında biraz bilgi vereceğim ama ilk olarak ateş nasıl oluşur, su nasıl oluşur onu inceleyelim.

Ateş= 

Ateşin oluşması için oksijen, yakıcı madde ve yanıcı maddenin bir arada bulunması gerekir. Eğer ortamda oksijen yoksa yine ateş oluşmaz. Yakıcı madde çeşitlilik gösterebilir. Örnek bazen sürtünme kuvveti yakıcı madde olurken, bazen de kibrit bu görevi yapar. Diğer bir tanımda ise ateş, yanma esnasında, havadaki oksijenin iki atomu, yakıt maddenin bir karbon atomuyla birleşir. karbondioksit diye tanımlanan yeni bir maddenin molekülünü meydana getirir.


Su= 

Yer yüzünde su oluşumu dünyanın var olmasıyla oluşmuştur. Dünyadaki su miktarı asla azalmamaktadır. Ama suyun bulunduğu yöreler değişmektedir. Çünkü yeryüzündeki su buharlaşır. Gökyüzünde yoğun bulutlar oluşturur. Tekrar yağmur, kar v.b. olarak yeryüzüne döner ama devamlı aynı yere geri dönmez bu yüzdendir ki bazı yerlerde sel olurken bazı yerlerde ise kuraklık olabilir.

 Şimdide gelelim ateş ve su oyunlarına bu oyunlar beraber hareket etmeyi öğrettiği için aslında tüm anne babalar tarafından çocuklarına oynatılması gereken bir oyundur. Çünkü bu tarz oyunlarda kendi başınıza hareket ederseniz etapları geçemezsiniz. Bu oyunda erkek karakter ateş ile kız karakter ise su ile tasvir edilmiştir. Buradan da anlıyoruz ki bu oyunu yazanları yunan mitolojisine ilgi duymaktadır. Ateş ve su oyunu her yaştan çocuk ve yetişkinin oynayabileceği güzel bir iki kişilik macera oyunudur. 

Bazı ateş ve su oyunları

Ateş ve su son
Ateş ve su 1
Ateş ve su 6
ateş ve su karanlık oda...

Yukarıda saydığım oyunların dışında pek çok ateş ve su oyunu daha vardır.Bu oyunları güvenle bilgisayarınıza virüs bulaşmadan oynayabileceğiniz site www.oyunboz.com isimli sitedir.


Kral oyun, oyun, oyunlar, ateş ve su oyunu, son ateş ve suoyunu, Kral oyun, oyunlar 1, oyunboz
site ekle sınavlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder