18 Temmuz 2013 Perşembe

ÇİFTLİK OYUNLARI _ EN İYİ SÜT VERİMİ NASIL ALINIR

Çiftlik oyunları
çiftlik oyunları

 Çiftlik oyunları deyince aklınıza gelen ilk şey nedir demeden önce size çiftlik nedir onu anlatmak istiyorum.
 Çiftlik = İçerisinde küçük ve büyü baş hayvanların olduğu ve tarla ekimlerinin yapıldığı alana çiftlik denir. Çiftlikler genelde büyük çiftçiler tarafından işletilir. Bazıları ufacık evlerine çiftlik desede aslında o çiftlik değildir. Çiftlikte en önemli hayvanlardan biriside ineklerdir. İneklerden nasıl en iyi süt verimi alırız. Biraza onu inceleyelim ve ardından çiftlik oyununu anlatmaya devam edelim.
İneklerden en iyi süt verimi nasıl alınır.

1)      Hayvan ırkı=En önemli etmem hayvanın ırkıdır bir çok çiftçinin de bildiği gibi en iyi süt verimi Hollanda ineklerinden sağlanmaktadır. Diğer adıyla friz inek ırkıdır.
2)      Stressiz ortam = bu gerçekten kanıtlanmış bir olaydır. Bir çok ineğin müzik ortamında daha verimli süt verdiği kanıtlanmıştır. Ama Türkiye deki bir çok çiftçi alay edilme konusuna bu yöntemi uygulamamaktadır.
3)      Dengeli ve iyi beslenme= Hayvanların ırkları iyi araştırılmalı ve ona göre bir beslenme programı uygulanmalıdır. Tabi bu programı uygularken de Astarı yüzünde pahalı olacak şekilde olmamalıdır.
 Yukarıda saydığım üç etmem en iyi sütü almak için yapılması gereken ve tek tek incelenmesi gereken etmenlerdir. Asıl konumuz bu olmadığı için ben size sadece bu 3 temel etmeni verdim siz Google amcadan bunları tek tek araştırabilirsiniz.
   Gelelim çiftlik oyunlarına bu oyunlar ileride çiftçi olmak isteyen veya çiftçiliğe özenen insanların, doğayı seven insanların oynaması gereken oyun türleridir. Bu oyunlarda amaç verilen çiftçilik görevlerini başarı ile yerine getirmektir. Bu oyunlar daha çok facebook sosyal paylaşım platformunun gelişmesiyle ortaya çıkmıştır, Bu oyunlarda ektiğiniz bir tarlayı belli aralıklarla sulamanız veya hayvanlarınızı beslemeniz gerekmektedir. Tabi bunların hepsi bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Tabi çiftçilik bilgisayar ortamındaki gibi süt liman değil bayağı zahmetli bir iştir.
Bazı çiftlik oyunları
çiftlik oyunu

Farm
Ali babanın çiftliği
Altın çiftlik
Aile çiftliği oyunu…
 Yukarıda bazı çiftlik oyunlarını saydım ama daha çok çiftlik oyunu sayabilirim. Bu oyunları oynamak ve hatta daha fazla oyun oynamak için oyunboz.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Oyun, oyunlar, çiftlik oyunları, friv oyun, friv, kral oyun, oyunlar 1, oyunskor, oyunboz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder